Siirry sisältöön

Energiatehokkuus-vaikutus

Uudistamme Vantaan alueen taloyhtiöiden ja yritysten kaukolämmön hinnoittelurakenteen 1.4.2024 alkaen. Kaukolämpölasku tulee jatkossa koostumaan energia- ja energiajärjestelmämaksusta sekä uudesta energiatehokkuus-vaikutuksesta.

 

Uudistamme kaukolämmön hinnoittelurakenteen alkaen 1.4.2024. Tästä lähtien taloyhtiöiden ja yritysten kaukolämpölasku tulee koostumaan energia- ja energiajärjestelmämaksusta sekä uudesta energiatehokkuusvaikutuksesta. 

Mitä energiatehokkuusvaikutus tarkoittaa?

Energiatehokkuusvaikutus määräytyy kohdekohtaisesti kiinteistöstä palaavan kaukolämmön paluuveden lämpötilan mukaan. Energiatehokkuusvaikutusta määritellessä tarkastellaan edellisen vuoden lämmityskuukausien kaukolämmön paluuveden lämpötilan keskiarvoa. Mikäli kaukolämmön paluuveden lämpötila on yli 32 astetta, muodostuu energiatehokkuusvaikutuksesta lisäkustannuksia asiakkaalle korkeintaan 6 % lämpölaskusta. Kaukolämmön paluuveden lämpötilan ollessa alle 32 astetta hyvitämme asiakkaalle korkeintaan 2 % lämpölaskusta. Energiatehokkuusvaikutuksen mukainen laskutus tai hyvitys tehdään kuukausittain samansuuruisena. Alla olevasta taulukosta näet energiatehokkuusvaikutuksen verrattuna kaukolämmön paluuveden lämpötilaan.

Katso tästä taulukko isompana kuvana

Mitä hyötyä energiatehokkuusvaikutuksesta on?

Energiatehokkuusvaikutuksen käyttöönoton myötä asiakkaidemme mahdollisuudet vaikuttaa kaukolämpömaksuihin ovat aiempaa suuremmat. Energiatehokkuusvaikutusta on mahdollista parantaa kaukolämmön paluuveden lämpötilaa alentavilla toimenpiteillä. Paluuveden lämpötilaan voi vaikuttaa muun muassa pitämällä huolta lämmönjakokeskuksen yleiskunnosta ja toiminnasta tarkistuttamalla laitteet säännöllisesti.  Lämmönjakokeskus voidaan myös uusia paremmin lämmitysenergiaa hyödyntävään keskukseen. Muita keinoja on muun muassa selvittää, onko kiinteistön lämmitysverkosto tasapainossa ja tarpeen vaatiessa suorittaa lämmitysverkostolle tasapainotus.

Vantaan Energian kaukolämmön hinnastot ja ehdot.