Siirry sisältöön

Energia Areena on nyt Vantaan Energia Areena

Vantaalaisen maamerkin ja Suomen suurimpiin urheiluhalleihin kuuluvan Energia Areenan nimi muuttuu 23.9.2024 alkaen Vantaan Energia Areenaksi. Nimenmuutos liittyy areenan pitkäaikaisena yhteistyökumppanina toimineen Vantaan Energian ja Vantaan kaupungin syventyvään yhteistyöhön Liike-energiaa elämään -kampanjan myötä, jonka tavoitteena on lisätä vantaalaisten intoa ja mahdollisuuksia liikkumiseen matalla kynnyksellä.

23.9.2024 alkaen Myyrmäen urheilupuistossa sijaitseva, yksi Suomen nykyaikaisimmista ja monipuolisimmista urheiluhalleista tunnetaan nimellä Vantaan Energia Areena.

”Vantaan Energian tehtävänä on pitää Vantaa liikkeessä vuoden jokaisena hetkenä energian tuotannolla ja jakelulla. Haluamme tuoda myös liike-energiaa vantaalaisten elämään liikunnan kautta. Vantaan Energia Areena on todella keskeisessä roolissa vantaalaisten ja pääkaupunkiseutulaisten liikuttamisessa. Tästä syystä haluamme vielä syventää rooliamme Areenaan liittyen – nimenmuutos on pieni, mutta symbolinen ele”, kertoo Vantaan Energian viestintä- ja yhteiskuntasuhdejohtaja Juha Luomala yhteistyön taustoista.

Liikkumattomuus on suuri yhteiskunnallinen ongelma. Esimerkiksi UKK-instituutti on laskenut, että Suomi menettää vuosittain kolme miljardia euroa kansansairauksien kustannuksiin, koska ihmiset eivät liiku liikuntasuositusten mukaisesti. Vantaan kohdalla tämä tarkoittaa 50 miljoonan euron vuosittaisia kustannuksia. *

Liike-energiaa elämään -kampanja on Vantaan Energian tapa tehdä yhteistyötä paikallisten toimijoiden kanssa tavoitteenaan auttaa vantaalaisia liikkumaan matalalla kynnyksellä.

”Nimenmuutoksella saadaan vahvistettua mielikuvaa Vantaasta liikkumisen ja energian suunnannäyttäjänä. Meillä ja Vantaan Energialla on yhteinen tavoite saada vantaalaiset liikkumaan enemmän. Olemme suunnittelemassa muitakin tapoja, joilla voimme yhdessä herätellä vantaalaisia liikkumaan”, Vantaan liikuntajohtaja Veli-Matti Kallislahti sanoo.

Liike-energiaa elämään on laaja paikallisen liikuttamisen kampanja

Vantaan Energia tarjoaa esimerkiksi yhteistyössä Vantaan Maratonin kanssa ilmaiset ja kaikille avoimet Energiset sunnuntailenkit joka sunnuntai klo 10.00 Tikkurilan urheilupuistossa.

Yhteistyö Vantaan Yrittäjien kanssa tarjoaa viikoittaiset liikuntakerhot Yrittäjien jäsenille, joissa pääsee kokeilemaan erilaisia liikkumisen tapoja.

Vantaan Energia ja koripalloseura PuHu Juniorit mahdollistavat lapsille Energisen koriskerhon, johon saa tulla matalalla kynnyksellä kokeilemaan olisiko koripallo sopiva laji lapselle.

Vantaan Energia on myös mahdollistanut vähävaraisten vantaalaisperheiden lasten liikuntaharrastuksia lahjoittamalla varoja kausimaksuihin Vantaan Pelastakaa Lapset ry:n kautta.

”Lisää erilaisia toimia on suunnitteilla ja toivotaan että pystymme yhdessä Vantaan kaupungin ja muiden paikallisten toimijoiden kanssa tuomaan liike-energiaa vantaalaisten elämään”, Luomala sanoo

Vantaan Energia Areena on Vantaan suurin ja Suomen tasolla suurimpien joukkoon kuuluva urheiluhalli, jossa järjestetään monipuolisesti erityisesti erilaisia urheilutapahtumia. Lukuisten sisälajien maaotteluiden sekä voimistelu-, cheerleading- ja fitness-kilpailujen lisäksi areenalla pääsee näkemään esimerkiksi salibandyn, lentopallon, koripallon, käsipallon ja futsalin harjoituksia ja pelejä. Areenan katsomokapasiteetti on jo jopa 3500 paikkaa, joista istumapaikkoja on 2500.

Lisätietoja

Juha Luomala, viestintä- ja yhteiskuntasuhdejohtaja, Vantaan Energia Oy
juha.luomala@vantaanenergia.fi 
puh. 050 592 3993

Veli-Matti Kallislahti, liikuntajohtaja, Vantaan kaupunki
veli-matti.kallislahti@vantaa.fi
puh. 050 511 8636

*UKK-instituutti:: Liikkumattomuuden ja paikallaanolon kustannuslaskuri – UKK-instituutti (ukkinstituutti.fi)