Siirry sisältöön

Pitkäjänteisyydellä kaukolämmön toimitusvarmuuteen

Kaukolämpöä on toimitettu vantaalaisiin koteihin luotettavasti jo yli 50 vuoden ajan. Vantaan Energian lämmönjakelun keskeytysaika lämmityskaudella 2023 oli vain 46 minuuttia asiakasta kohden eli yli 99,9-prosenttisesti lämpö kulkee koteihin ja kiinteistöihin kuten pitääkin.

– Erinomainen lämmönjakelun luotettavuus on pitkäjänteisen työn tulos. Asioita on tehty vuosikausia suunnitelmallisesti ja ennen kaikkea oikealla asenteella. Meillä tuotannon ja kaukolämpöverkosta vastaavan henkilöstön välillä yhteispeli todellakin toimii, kuvailee verkkopäällikkö Heikki Ojansuu.

Lämmön toimitusvarmuus perustuu pitkäjänteiseen verkkojen kehittämiseen ja kunnossapitoon

Vantaan lämpöverkkoa seurataan ja huolletaan jatkuvasti. Kuntokartoituksissa huomiota kiinnitetään erityisesti niihin verkon osiin, jotka ovat lämmön toimituksen näkökulmasta kriittisiä ja jotka sijaitsevat vilkkaasti liikennöidyillä alueilla, kuten esimerkiksi alikulkutunneleissa tai paikoissa, joissa on ollut aikaisemmin vuotoja. Vuonna 2024 aloitimme mittavan kaukolämpöverkon vahvistushankkeen, jolla turvataan kaukolämmön erinomainen toimitusvarmuus Vantaalla myös pitkälle tulevaisuuteen.