-
- ”Martinlaakson biokattila on seuraava kehitysaskel”
- Vantaan Energia lyhyesti
- Yhteiskuntavastuullisuuden johtaminen ja tavoitteet 2020
- Liiketoimintojen kehittyminen ja tulevaisuuden haasteet
- Merkittävät päätökset 2016
- Vastuullista talousjohtamista
- Vastuullista hankintaa
- Riskienhallinta
- Yritysturvallisuus
- Hyvä hallintotapa
- Sidosryhmät
- Kehityshankkeet
-
- ”Biomuutos vähentää merkittävästi fossiilisten polttoaineiden käyttöä”
- Ilmastonmuutoksen hillintään liittyvät vastuullisuustavoitteet
- ”Tuulivoiman tuotantokapasiteetti tuplaantui”
- Hiilidioksidivapaata energiantuotantoa
- Kasvihuonekaasupäästöjen väheneminen
- Päästökauppa
- Sähkön ja lämmön tuotanto
- Tehokas yhteistuotanto
Hiilidioksidivapaata energiantuotantoa
Olemme mukana lukuisissa energiahankkeissa, joissa tuotetaan sähköä ilman hiilidioksidipäästöjä. Hiilidioksidi on merkittävin maapallon ilmastoa lämmittävistä kasvihuonekaasuista.
Tuulivoima
Meillä on tärkeä rooli suomalaisen tuulisähkön tuotannossa ja kehittämisessä. Olemme osakkaana EPV Energia Oy:ssä, Suomen Hyötytuuli Oy:ssä ja Innopower Oy:ssa. Innopower Oy:n myynti- ja alasajoprosessi eteni loppusuoralla. Prosessi päättynee ensi syksyyn mennessä.
Vantaan Energian osuus tuulisähkön tuotannosta vuonna 2016 oli 48 GWh, mikä tarkoittaa 3 % yhtiön koko sähköntuotannosta.
EPV Tuulivoiman Santavuoren tuulivoimapuisto valmistui kesällä 2016. Ilmajoella sijaitsevassa tuulipuistossa on 17 tuulivoimalaa, joiden yhteenlaskettu kokonaisteho on 56MW. Vieläkin suurempi, 34 voimalan tuulipuisto, on rakenteilla Metsälään, Kristiinankaupunkiin. Metsälän voimaloiden kokonaisteho on lähes 120 MW.
Hyötytuulen tuulivoimapuisto Raahen Nikkarinkaarrossa vihittiin käyttöön kesällä ja Annankankaalla aloitettiin rakennustyöt loppusyksyllä 2016. Kumpaankin tuulipuistoon kuuluu kymmenen voimalaa.
Porin Tahkoluodon edustalla Hyötytuulella on käynnissä todella merkittävä hanke, maailman ensimmäinen jääolosuhteisiin suunniteltu merituulipuisto. Tuulipuisto saadaan tuotantoon vuoden 2017 loppupuolella.
Aurinkovoima
Uuteen toimitaloomme toteutetaan pieni aurinkovoimala integroituna rakennuksen seinään. Aurinkopaneeleita tulee noin 80 m2 alalle ja voimalan ennustetaan tuottavan noin 6 MWh sähköä vuosittain.
Vesivoima
Vesivoimalla tuotetun sähkön osuus sähköntuotannostamme on huomattava, 39 % vuonna 2016. Vantaan Energia tuottaa vesisähköä yhdessä neljän muun suomalaisen energiayhtiön kanssa Satakunnassa ja Kymenlaaksossa. Kolsin ja Harjavallan voimalaitokset sijaitsevat Kokemäenjoella, Korkea- ja Koivukosken voimalat Kymijoella. Voimaloiden yhteenlaskettu nimellisteho on 66 MW. Vuonna 2016 ne tuottivat meille yhteensä 62 GWh sähköä.
Hiitolanjoella, Etelä-Karjalassa, toimii Lahnasenkosken voimalaitos, jonka omistamme kokonaan. Kulttuurihistoriallisestikin arvokkaan voimalan sähköntuotanto oli 4 GWh.
Kotimaisten vesivoimaomistusten ohella meillä on omistusosuudet norjalaisista Svartisenin ja Ranan vesivoimalaitoksista. Voimaloiden yhteenlaskettu nimellisteho on noin 1100 MW. Vuonna 2016 ne tuottivat meille vesivoimaa yhteensä 482 GWh.
Voimalaitoskohtaiset sijainti- ja tuotantotiedot löytyvät kartalta.
Ydinvoima
Olemme mukana Teollisuuden Voiman (TVO) ja Fennovoiman ydinenergiahankkeissa omistusosuuksiemme kautta.
Eurajoen Olkiluodossa sijaitsevien TVO:n voimalaitosten (Olkiluoto 1 ja 2) yhteinen sähköntuotanto oli 14,3 TWh, mistä Vantaan Energian osuus oli 154 GWh eli 11 prosenttia sähköntuotannostamme.
Pitkään rakenteilla olleen Olkiluoto 3:n säännöllisen sähköntuotannon arvioidaan alkavan vuoden 2018 lopulla.
Fennovoiman Pyhäjoen ydinvoimalan on määrä valmistua vuonna 2024. Hanhikivi 1:ksi nimetyn laitosyksikön rakentamislupahakemus on työ- ja elinkeinoministeriön käsiteltävänä.