-
- ”Martinlaakson biokattila on seuraava kehitysaskel”
- Vantaan Energia lyhyesti
- Yhteiskuntavastuullisuuden johtaminen ja tavoitteet 2020
- Liiketoimintojen kehittyminen ja tulevaisuuden haasteet
- Merkittävät päätökset 2016
- Vastuullista talousjohtamista
- Vastuullista hankintaa
- Riskienhallinta
- Yritysturvallisuus
- Hyvä hallintotapa
- Sidosryhmät
- Kehityshankkeet
-
- ”Biomuutos vähentää merkittävästi fossiilisten polttoaineiden käyttöä”
- Ilmastonmuutoksen hillintään liittyvät vastuullisuustavoitteet
- ”Tuulivoiman tuotantokapasiteetti tuplaantui”
- Hiilidioksidivapaata energiantuotantoa
- Kasvihuonekaasupäästöjen väheneminen
- Päästökauppa
- Sähkön ja lämmön tuotanto
- Tehokas yhteistuotanto
Uusmaalaiset haastettu roskattomin kaupunki -tekoihin
Teemme työtä viihtyisämmän ja siistimmän asuinympäristön hyväksi yhdessä asukkaiden kanssa. Loppuvuonna 2016 laajensimme manifestin Vantaasta koskemaan Uuttamaata. Haastamme Uudenmaan kunnat ja asukkaat talkoisiin roskattoman ympäristön puolesta. Toteutamme kampanjaa yhteistyössä HSY:n, Rosk’n Rollin ja Vantaan kaupungin kanssa.
Roskattominkaupunki -kampanjalla tavoitellaan puhtaamman ympäristön ohella parempia kierrätyksen ja lajittelun kansalaistaitoja. Tehokas kierrätys on tärkeää myös jätevoimalan toimivuuden kannalta: jos ihmiset lopettaisivat lajittelun, voimalan kapasiteetti ei millään riittäisi paisuvien jätemäärien käsittelyyn. Jätevoimalaan halutaan vain kierrätykseen kelpaamatonta sekajätettä.
Jokainen yksityishenkilö, yritys tai yhteisö voi antaa oman lupauksensa roskattoman kaupungin hyväksi ja jakaa sen sosiaalisessa mediassa (#roskattominkaupunki).
Roskapoliisi avuksi
Kampanjan tehostamiseksi rekrytoimme loppuvuodesta 11 osa-aikaista roskapoliisia, jotka kiertävät mm. kouluissa ja taloyhtiöissä jakamassa ympäristö- ja kierrätystietoa.
Valittujen joukossa oli hyvin erilaisissa elämäntilanteissa olevia; työssäkäyviä, opiskelijoita, työttömiä, eläkeläisiä, nuoria sekä varttuneita henkilöitä. Roskapoliisit toimivat pääosin asuinalueillaan: Vantaalla, Helsingissä, Lohjalla, Tammisaaressa ja Nurmijärvellä. Lajittelukoulutuksen suorittaneen roskapoliisin voi pyytää paikalle kampanjan verkkosivujen kautta (roskattominkaupunki.fi). Neuvontakäynnit ovat maksuttomia.
Roskapoliisit osaavat kertoa, minne kotona syntyvät erilaiset jätteet viedään ja mitä niistä sen jälkeen tehdään – uusiomateriaaleja vai uusioenergiaa.